THE STORY OF MY FEELING

THE STORY OF MY FEELING

Friday, June 26, 2009

Buah tangan ( bile jiran bagi )


Asalamualaikum, hei geng. Just nk tau laa kalo korg prnh x korg ge buah tgn kat jiran korg. Contohnye laa korng ge bauh tangan mcm lauk ke buah2an ke, pastu jiran korg bls blk bende yg pelik. Haaaaaa, ni aku nk ge tau korg laa sbb aku dh kene dh. Arini mmg kelaka tul laa. Mcm mane laa leh plk jiran aku ni blh bls buah tgn ni ngan bende2 pelik. Tp nk wat mcm mane, kot2 dia ikhlas nk ge kat kite kn, x kn nk komplen ngan dia plk kn. K laa aku cer ape yg terjdi arini. Jiran aku ni seorg jururawat kat HKL ( hospitak kuala lumpur ) and ptg td dia bru blk and brtembung ngan aku. Pastu dia panggil aku dtg umah dia. aku pn ge laa ngat kot2 dia nk ge ape2 ke kat aku, duit ke brg baik ke mane laa tau kn. Aku dtg laa umah dia , pastu dia ge mangkuk mak aku ngan trttp kat atasnye. pastu aku rase ringan aje nad x panas ( ngat mknan aje aku ni ). aku pn ckp laa terima kasih laa ngat jiran aku ni sbb aku nk ge main bola. Smpi aje kat umah aku pn bkk laa penutup mangkuk tuu, aku trkejut ngan tergelak mcm nk trkentut sbb jiran aku ni dia bls ngan ubat2 ngan nastem2 hospital. Betul laa jiran aku ni wat hal. X ape laa brgune gak.

-end-

Wednesday, June 24, 2009

Gengz......pade suatu ari....



Asalamulaikum, pembuke bicare yg mulia. Peh penat doo walaupun 1 ari aje. Ia brmule ngan aku tgu pnye lame sbb ade laa mamat ni kate time ni sbb dia leader for this trip, but yg drivernye tgh dilamun mimpi2 yg indah walaupn dh kol 11 pg. Tapi leh plk dia kejut smua org yg pergi and dia kate grk kol 11. Mmg aku menyirap aje ngan mamat ni

( cube teka sape mamat ni )

.tp mmg nk kene laa. Pastu smpi lg 1 msg, pastu driver kate grk lepas zohor. Aku pnye laa penat kemas brg ngat nk gerak awal tp bikin waa panas aje.

Tgu pnye tgu pnye tgu kol 3 lebih bru smpi. Peh smpi trtido aku kat umah tgu. Ahhh smua tuu dh x kire dh coz my trip has just started. Laa aku ngat smua dh ade dlm kete tuu rupenye ade lg plk x ade. Ah x ape laa janji plan dh set and aku follow aje. Mmg penat laa kalo dok lame2 dlm kete tuu. And aku pn trlelap……….khoh……khoh…….khoh.

Tibe2 dh smpi. Leh plk tibe2, pastu kite org singgah laa gerak kat port dikson ni mkn. Lapo plk. And after that ge laa tmpt rehat kite org. Bile smpi, ape lg smua dlm pale nk smbg tido laa kat atas plk sbb kite org dok kat apartment. Hehe. Dh kemas2 brg ngat leh laa nk smbg tido tp tuka plk plan ge mandi kolam kat bwh. Mandi pnye mandi pastu penat and naik atas blk sbb mlmnye kite org ade BBQ baik pnye kat pntai.

Siap pnye siap, mlm dnh menjelme. Brg BBQ dh ready ke lom?ni bile nk gerak ni? Hanip dh mrh. Ape lg kelang-kabut laa bile driver dh start bebel. Peh mhl gile BBQ kat dpn ni? RM30 semlm? Mmg betul laa cekik darah. Bende sewa tmpt BBQ pn mhl nk mampos, betu laa org melayu skrg. Yg ni bru harge org melayu, kalo org cine? Kite org jln2 laa cri port baik pnye nk BBQ. Last2 tmpt awam yg dilarang wat bakar2 tuu jgk kite org wat BBQ. Pastu setting laa BBQ mlm tu. Mmg ssh gile nk start api BBQ ni suit tul. Tp kalo korg nk tau, mlm tuu kite org bakar ayam smpi 5 ekor. Peh cube laa korang byg 8 org tibia 5 ekor ayam. Mmg pecah perut beb. Tp mlm tuu mmg happening laa. Pastu aku try laa memancing kat tepi pantai. Pastu supian plk nk try baling joran aku. Ngat dia tau last dia ge blk joran aku ngan tali dh simpul2. Peh betul laa mamat ni bikin waa panas aje. Repair pnye repair and ok dh joran aku. Aku try laa plk baling joran tuu blk, tibe2 ikan tiruan yg aku wat sbgi umpan hilang plk. Aduh trus stop memancing. Ah x ape laa, sbb byk lg ayam yg x bakar lg. Mlm semakin pjg, oleh kerane penat aku tlg bkr BBQ, ngat nk laa rehat kat kapet jap last2 aku lelap terus. Min kejut aku bile smua dh siap2 nk blk, tp betul penat aku rase wat BBQ ni. Blk kat apartment, terus main ps2, x puas aty kalah main bola. Bile main aje tibe2 blackout laa plk. Pastu aku pn terus tido laa smpi esoknye wlaupn panas.

video video

Pagi2 lgi ade laa monyet2 ni bikin bising aje org mau tido. Siap kaco aku ngan cicak betul plk tuu. Ape lg bising laa aku pg tuu. Lepas tuu terus mkn pgi2 ngan BBQ yg siap semlm. Bantai aje laa tuu aje yg ade. Lepas tuu terus main bola lg kt ps2 anip ni. Mmg x puas aty tul laa kalah byk kali. X ade bakat kot. Tension kalah aje memanjang, aku ajak geng aku ge mandi kolam plk. Mandi kolam ni mmg dh ngat dunia laa. Smpi tengahari bru nk naik. Smpi itam abis bdn ni. Pastu siap2 nk blk sbb dh bosan. Ngat leh laa lepak 2 mlm ke tp 1 mlm aje. Hmmm x ape laa. On the way blk aje anip bwk kete mcm F1, peh cuak aku dok kt blkg. Pastu kite org stop laa kat seremban utara mkn tengahari + petang. Mmg lapo laa mase tuu. Lepas mkn smbg blk prjlnan blk and aku trtido khoh……….khoh……..khoh……..tap2 dh smpi umah aku dh. And smpi sini aje laa cer holiday aku.

Tuesday, June 23, 2009

Sori dh lame x update




Sori laa lame x aku brbentang cer psl aku
byk mslh yg melande
mslh sendiri, mslh keluarge, mslh kewangan
mslh aty...hmmmm...
entah laa byk sgt mslh yg menimpe2 skrg ni
tp anyway i'm back already
soo just wait laa my new story
and thankz for viewing my blog
k arios.....